Avitullaments ruta noies

avituallament ruta noies bicicleta salut i alimentacio
Sandra Fondós Collell
Dietista Nutricionista SA Salut i Alimentació
Col.núm. CAT000406
646969271


AVITUALLAMENT 1: Km 55 – sòlid i líquid

AVITUALLAMENT 2: Km 80 – sòlid i líquid


En els avituallaments del km 55 i 80 trobareu els següents líquids i aliments per a fer una correcte hidratació i ingesta energètica.

Líquids:
-          Aigua
-          Isotònic Etixx
-          Isotònic casolà amb aigua de mar

Sòlids:
-          Plàtan
-          Barretes de civada, fruita i xocolata negre
Pinxos de formatge i codony


AVITUALLAMENT 1
AVITUALLAMENT 2
ARRIBADA
Plàtan
Plàtan
Macedònia (síndria, plàtan, maduixa, meló)
Barretes casolanes de civada i fruita
Barretes casolanes de civada i fruita
Fruits secs (ametlles, nous, avellanes)
Dàtils
Dàtils
Batuts RECOVERY (beguda d’arròs, plàtan, maduixa, formatge batut)
Pinxos de codony i formatge
Pinxos de codony i formatge
Pa de kamut amb xocolata i/o paté d’alvocat i cúrcuma
Aigua, isotònic Etixx, isotònic casolà amb aigua de mar
Aigua, isotònic Etixx, isotònic casolà amb aigua de mar
Aigua


HIDRATACIÓ

La hidratació és el principal factor limitant a l’hora de fer activitat física. És important començar l’activitat ben hidratat.
Per saber-ho podem observar l’orina, aquesta hauria de ser clara, si és de color fosc i concentrada hauríem d’hidratar-nos una mica més.
La teoria ens diu que s’hauria d’ingerir entre 400-500ml de líquid per hora (o si es vol calcular per pes corporal 6-8ml per kg de pes).
Per saber si ens hidratem bé es podria fer amb una tècnica tant senzilla com pesar-se abans i després de l’activitat, fer la resta i veurem si s’ha perdut pes. El pes perdut és principalment d’aigua. Amb la pèrdua d’un 3% de pes corporal, el rendiment ja es veu afectat. Es considera que entre un 3 i un 5% és deshidratació moderada i si és major d’un 5% és deshidratació severa, la qual podria provocar problemes de salut greus.
La beguda d’un esportista hauria de tenir entre 460-1150mg/L de sodi ja que s’han de recuperar els electròlits perduts per suor.
Les begudes amb sals minerals i hidrats de carboni és convenient utilitzar-les en activitats que duren més d’una hora i també en entrenaments més curts però intensos (si es fan sèries o entrenaments de qualitat).
També cal recalcar que no tothom perd la mateixa quantitat d’electròlits i que se’n perden més quan les temperatures o la humitat relativa són altes.
Als avituallaments trobareu aigua i beguda isotònica comercial i casolana que ens aportaran sals minerals i energia. 

ENERGIA
Durant l’activitat física les recomanacions són ingerir entre 30 i 60g d’hidrats de carboni cada hora sempre depenent del pes corporal de cada persona. Cal remarcar que a partir de les 3 hores l’organisme tindrà unes necessitats energètiques superiors.
Als avituallaments disposareu d’aliments rics en hidrats de carboni com plàtan, dàtils, barretes. També hi trobareu uns pinxos de formatge i codony on el codony ens aportarà energia en forma d’hidrats de carboni i el formatge una mica de gust salat per disminuir la saturació al dolç.


ARRIBADA
Km 61 a la marxa curta i km 105 a la llarga.
Cada ciclista tindrà:
-          1 got de macedònia (plàtan, maduixa, síndria, meló): ena ajudarà a hidratar-nos i a combatre l’oxidació produïda per l’activitat física.
-          fruits secs: ens aportarà greixos saludables i anti inflamatoris.
-          Batuts RECOVERY casolans (beguda vegetal, maduixa, plàtan i formatge batut): Ens ajudaran a recuperar el glucògen muscular perdut durant la ruta i a reparar les fibres musculars.
Llesca de pa de Kamut amb xocolata negre o paté d’alvocat i cúrcuma: ens aportarà una ingesta més sòlida que també ens ajudarà a recuperar el glucògen muscular i si escollim el paté d’alvocat i cúrcuma hi tindrem una espècie amb propietats antiinflamatòries naturals ideals per després d’una matinal d’activitat física.

Comentaris

Entrades populars

Organitza

Organitza
cultura de la bicicleta

Col·labora

Col·labora
col·laboradors sortides dones en bici